section-ca8416e

Tudnivalók a GKI kártyáról
röviden és tömören

section-b18cdc1

A következőkben összefoglaltuk a GKI kártyával, a GKI vizsgákkal és azok folyamatával kapcsolatos tudnivalókat egy csokorba.

section-33c9738
http://kecskemetiautosiskola.hu/wp-content/uploads/2024/03/man-driver-lorry-logistic-company-1200x400.jpg
section-f1e90d0

Mi a GKI kártya?

a GKI (Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány) a tehergépkocsi- és az autóbuszvezetők szakmai képesítését igazoló kék színű plasztikkártya.
Aki hivatásos gépjárművezetőként, jövedelemszerzés céljából kíván sofőr tevékenységet végezni az Európai Unióban, annak rendelkeznie kell érvényes GKI igazolvánnyal.

Kinek kell GKI alapképzés?
2009. szeptember 9. után szerzett “C”, “C1”, “C+E”, “C1+E” kategóriás jogosítványok esetén.
2008. szeptember 9. után szerzett „D”, „D1”, „D+E” „D1+E” kategóriás jogosítványok esetén.
Miért kell GKI alapképzés?
a közúton járművet vezetni csak a szakmai alapképzettséget igazoló GKI igazolvánnyal lehet. A gépjárművezetői képesítés (GKI) – első alkalommal – alapvizsga letételével szerezhető meg. Az alapképesítés megszerzéséhez szaktanfolyamon, majd az azt követő vizsgán kell igazoltan részt vennie, illetve megfelelnie.
a sikeres vizsga után a GKI alapképesítés során megszerzett kártya 5 évig érvényes.
Kinek kell GKI továbbképzés?
2009. szeptember 9. előtt szerzett “C”, “C1”, “C+E”, “C1+E” kategóriájú jogosítvány esetén
2008. szeptember 9. előtt szerzett „D”, „D1”, „D+E” „D1+E” kategóriájú jogosítvány esetén, vagy a nemzetközi árufuvarozói szolgáltatói (TIR) igazolvánnyal rendelkező tehergépkocsi vezetőknek, illetve a nemzetközi autóbuszvezetői szolgáltatói igazolvánnyal rendelkező autóbuszvezetőknek.
Miért kell GKI továbbképzés?
a hivatásos sofőröknek a GKI igazolványuk lejárata előtt (5 évig érvényes) GKI továbbképzésen kell részt venniük, amennyiben folytatni szeretnék tevékenységüket.

section-bdaa084

Mit vigyél magaddal a jelentkezésre?

 • Jelentkezés személyesen

  SZEMÉLYES jelentkezés esetén befáradsz irodánkba, elkészítjük a szükséges dokumentumokat, a fényképet, ezután aláírsz és már készen is vagy. (kb.10-20 perc)

  Jelentkezéshez szükséges iratok:

  • Személyi igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Jogosítvány
  • GKI kártya (ha van)

  Jelentkezés e-mailben

  E-MAILES jelentkezés esetén beszkennelve, vagy akár a mobiloddal lefényképezve elküldöd az irataid mindkét oldalát az e-mail címünkre: autosiskola@kecskemetiszc.hu

  • Személyi igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Jogosítvány
  • GKI kártya (ha van)
  • Telefonszámod

  Ezek alapján tudunk regisztrálni a vizsgarendszerbe, de feltétlenül fontos, hogy írd meg a TELEFONSZÁMOD is, mert fel kell vegyük Veled a kapcsolatot a további részletek megbeszélése miatt

section-6be9b82
http://kecskemetiautosiskola.hu/wp-content/uploads/2024/03/handsome-man-truck-driver-standing-by-truck-1920x1200.jpg
section-528ba14
– érvényes kategóriás jogosítványod – személyi igazolvány vagy útlevél és lakcímkártya – ha már van GKI kártyád azt is.
– igen, előfordulhat, hogy a KAV megváltoztatja a vizsga időpontját vagy helyszínét.
– 2 óra áll rendelkezésre a számítógépen futtatott 3 db tesztlap kitöltéséhez. – sikeres vizsgáról akkor beszélhetünk, ha a tesztlaponkénti helyes válaszadás eléri a 75%-ot (40 kérdésre 30 jó válasz).
– 2 óra áll rendelkezésre a számítógépen futtatott 3 db tesztlap kitöltéséhez. A vizsga ezen részének sikerességéről akkor beszélhetünk, ha a tesztlaponkénti helyes válaszadás eléri a 75%-ot (40 kérdésre 30 jó válasz). – a vizsga további részei: forgalmi vizsga, szimulátoros teszt, esettanulmány írása, szóbeli vizsga. – a KAV-nál zajlik az esettanulmány és számítógépes tesztsor kitöltése, a többi az általunk megjelölt helyszínen.
– 2 óra és 40 perc áll rendelkezésre a számítógépen futtatott 4 db tesztlap kitöltéséhez. – sikeres vizsgáról akkor beszélhetünk, ha a tesztlaponkénti helyes válaszadás eléri a 75%-ot (40 kérdésre 30 jó válasz).
– 2 óra és 40 perc áll rendelkezésre a számítógépen futtatott 4 db tesztlap kitöltéséhez. A vizsga ezen részének sikerességéről akkor beszélhetünk, ha a tesztlaponkénti helyes válaszadás eléri a 75%-ot (40 kérdésre 30 jó válasz). – a vizsga további részei: forgalmi vizsga busszal és teherautóval egyaránt, kettő különböző szimulátoros feladat, összevont esettanulmány írása, szóbeli vizsga. – a KAV-nál zajlik az esettanulmány és számítógépes tesztsor kitöltése, a többi az általunk megjelölt helyszínen.
– fontos, hogy csak azt a vizsgaelemet kell megismételni, amely nem sikerült (erről jegyzőkönyv készül). – amennyiben a pótvizsgadíj befizetésre került, után van lehetőség újra vizsgára jelentkezni. Amennyiben valamire még ezek után sem kaptál választ, keress minket bátran a szokásos elérhetőségeinken! Sikeres vizsgázást kívánunk!